Hva er Zyx?

De fleste nordmenn opplever vondt i halsen i løpet av året. Ofte skyldes smerten infeksjon og den kommer gjerne sammen med en forkjølelse. Zyx (benzydaminhydroklorid) er smertestillende halstabletter som lindrer sår hals. 

Sugetabletten er sukkerfri og kommer i fire smaker: mint, sitron, honning/appelsin og eukalyptus.

 

Reseptfri halstablett - Hvordan og hvorfor virker den? 

En halsbetennelse kan være veldig vond og irriterende, og da ønsker man seg gjerne noe som lindrer i løpet av minutter. Zyx virker lokalt på halsbetennelsen, effekten slår inn raskt og den varer i flere timer. 

Virkestoffet i Zyx tilhører NSAID-klassen ("Non stereoidal antiinflamamtory drug") og den aktive ingrediensen heter benzydaminhydroklorid. 

En som jobber i apotek vil på fagspråk beskrive effekten av denne smertestillende halstabletten som: 

"Symptomatisk behandling for å lindre smerte og irritasjon i munn og svelg uten systemiske effekter". 

Dette betyr at den virker lokalt akkurat der hvor du har vondt i halsen - og bare der.

 

Mer om Zyx kan du også lese på Felleskatalogen

Zyx er et reseptfritt legemiddel til voksne og barn over 6 år. Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk. Skal ikke brukes under graviditet og amming, om du har eller har hatt astma, eller hvis du er overfølsom mot noen av innholdsstoffene, eller mot acetylsalisylsyre eller andre antiinflammatoriske legemidler. Inneholder aspartam. Anbefalt dose 1 sugetablett inntil 3 ganger daglig. Behandlingen skal ikke pågå lenger enn 7 dager. Kontakt lege dersom plagene ikke bedres innen 3 dager.

Zyx sugetabletter skal ikke gis til barn under seks år. Når barn under tolv år tar Zyx sugetabletter, bør en voksen person kontrollere at de tas korrekt. 

Klikk på ditt apotek for mer om Zyx!


Sår hals?

Ved en forkjølelse er det svært vanlig å oppleve vond og sår hals. Sår hals er som oftest helt ufarlig og går som regel over av seg selv, men kan være ubehagelig. ZYX smertestillende halstabletter har dokumentert effekt og lindrer halsen.

Les mer

ZYX halstabletter

ZYX er en reseptfri halstablett. Den er sukkerfri og kommer i fire smaker: mint, sitron, honning/appelsin og eukalyptus.

Les mer

Her får du kjøpt Zyx!

Zyx kan kjøpes reseptfritt på nett eller på ditt nærmeste apotek.

Kjøp Zyx her!

Du forlater Zyx.no

Ved å klikke på "Fortsett" nedenfor, forlater du dette Mylan-tilknyttede nettstedet for å komme frem på et tredjeparts nettsted som er ansvarlig for innholdet.