Hva er Zyx?

De fleste nordmenn opplever vondt i halsen i løpet av året. Ofte skyldes smerten infeksjon og den kommer gjerne sammen med en forkjølelse. For sår hals er det ofte få ting som hjelper, men Zyx (benzydaminhydroklorid) er et smertelindrende sugetablett spesielt tilpasset for halsen. 

Sugetabletten er sukkerfri og kommer med mint eller sitronsmak.

Zyx lindrer ved sår hals uavhengig av om infeksjonen skyldes bakterier eller virus. 

Zyx halstabletter forkjølelse minst sitron

Reseptfri halstablett som faktisk hjelper - Hvordan og hvorfor virker den? 

En halsbetennelse kan være veldig vond og irriterende, og da ønsker man seg gjerne noe som lindrer i løpet av minutter. Zyx virker lokalt på halsbetennelsen, effekten slår inn raskt og den varer i flere timer. 

Virkestoffet i Zyx tilhører NSAID-klassen ("Non stereoidal antiinflamamtory drug") og den aktive ingrediensen heter benzydaminhydroklorid. 

En som jobber i apotek vil på fagspråk beskrive effekten av denne smertestillende halstabletten som: 

"Symptomatisk behandling for å lindre smerte og irritasjon i munn og svelg uten systemiske effekter". 

Dette betyr at den virker lokalt akkurat der hvor du har vondt i halsen - og bare der. Den virker ikke på andre deler av kroppen.

 

Mer om Zyx kan du også lese på Felleskatalogen

Zyx er et reseptfritt legemiddel. Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk. Skal ikke brukes under graviditet og amming, om du har astma, eller hvis du er overfølsom mot noen av innholdsstoffene, eller mot acetylsalisylsyre eller andre antiinflammatoriske legemidler. Inneholder aspartam. Behandlingen skal ikke pågå lenger enn 7 dager. Anbefalt dose 1 sugetablett inntil 3 ganger daglig.

Zyx sugetabletter skal ikke gis til barn under seks år. Når barn under tolv år tar Zyx sugetabletter, bør en voksen person kontrollere at de tas korrekt. 

Klikk på ditt apotek for mer om Zyx!